Газови барбекюта

light-gas-kempervani-za-otkrito
Кемпервани
May 21, 2022
light-gas-propan-butan-za-biznesa
Пропан-бутан за бизнеса
May 21, 2022
light-gas-kempervani-za-otkrito
Кемпервани
May 21, 2022
light-gas-propan-butan-za-biznesa
Пропан-бутан за бизнеса
May 21, 2022
 
 

Какво е газово барбекю?


Газовите барбекюта, или наричани още скари, обикновено използват пропан-бутан (втечнен нефтен газ) или Lpg газ като източник на гориво. При тях газовият пламък или директно готви храната, или нагрява ребрата на скарата, които от своя страна излъчват топлината, необходима за готвене на храната. Газовите барбекюта се предлагат в различни размери – от семейни единични скари за пържоли, до големи, промишлени скари за ресторанти.

Въпреки различията в размерите, повечето газови скари за дома следват сходен дизайн на грил с колички: самият грил е прикрепен към рамка на колела, която държи резервоара за гориво. В зависимост от модела, който сте избрали, някои разполагат и със странични „крила“, на които може да поставите вече сготвените вкусотии или подправки за овкусяване.


Какви са ползите от газово барбекю?


Когато става въпрос за готвене на барбекю, един от най-често възникващите въпроси е дали да се насочите към скара на газ или дървени въглища. Въпреки че всяка има своите предимства, ние ще се фокусираме върху тези на газовите барбекюта.

Ще започнем с най-очевидното – удобството, лекотата и бързината, с която ставате грил майстор. Газовите барбекюта ви позволяват да готвите на открито с едно завъртане на бутона. В повечето случаи скарата е готова до 10 мин. и можете да започвате да нареждате месото. За сравнение, дървените въглища изискват значително повече време и подготовка, за да се достигне до етапа на готвене.

Друго голямо предимство на газовото барбекю е прецизността и цялостния контрол, който имате върху определянето на температурата на скарата. Ако месото отнема прекалено много време да се сготви – увеличавате. Ако започва да загаря – намалявате. Ако пък решите че искате да качите нивото с една идея и да изненадате своите гости, тогава може да запечатате месото на по-висок огън, след което да намалите топлината, за да се сготви равномерно отвътре до желаното предпочитание – rare, medium или well done.

Освен скоростта и адаптивността на топлината, газовите барбекюта ви позволяват да готвите независимо от метеорологичните условия. Може би имате навес и искате да направите барбекю в приятна лятна вечер докато навън вали? Няма проблем, влагата няма да засегне барбекюто ви както при дървените въглища.

Често газовото барбекю се сравнява с електрическите скари и въпреки че доста се препокриват по отношение на удобството, истината е че разликата във вкуса на сготвената храна между двете е огромна.


Защо да заредите газовото си барбекю в Лайт Газ?


От Лайт Газ ви предлагаме удобна доставка до избран от вас адрес, напълно безплатно. Даваме ви гаранция, че всяка бутилка е напълнена с висококачествено гориво, подходящо за вашите цели, както и че ще бъде монтирана безопасно от наш специалист. 

За поръчки или повече информация, моля използвайте формата за контакти.