Газово отопление за дома

light-gas-propan-butan-za-biznesa
Пропан-бутан за бизнеса
May 21, 2022
light-gas-propan-butan-za-biznesa
Пропан-бутан за бизнеса
May 21, 2022
 
 

Какво е втечнен нефтен газ (LPG)?

В днешната статия ще ви запознаем с основните предимства на втечнения нефтен газ (LPG) като идеалното, природосъобразно и екологично чисто средство за отопление на вашата къща или вила.

При създаването на нов дом, изборът на отоплителна система е изключително важно решение, което следва да бъде обмислено внимателно и да се съобрази с индивидуалните нужди и възможности на домакинството. В световен мащаб употребата на пропан-бутан за битови нужди и отопление нараства с бърза скорост, поради факта, че втечненият въглеводороден газ се доказва като ефективно и достъпно гориво на сравнително ниска цена.

Броят на българските домакинства, които избират отопление на газ за дома също нараства значително бързо, като най-често срещаните причини, които потребителите изтъкват, са увеличаването на качеството на въздуха, драстичното намаляване на сметките за отопление, комфорта, уюта и устойчивостта на топлината.


Защо да изберем втечнен пропан-бутан?


  • LPG е ефикасен източник на гориво, богат e на енергия и притежава по-висока калоричност за единица от повечето горива на пазара, което го прави и в пъти по-ефективен;
  • Пропан-бутанът е леснодостъпен, поради възможността да се втечнява под налягане. Това прави неговото транспортиране лесно, дори и до отдалечени и труднодостъпни кътчета на страната;
  • Пропан-бутанът отделя с 50% по-малко въглероден диоксид, в сравнение с въглищата. Това го прави икономично, рентабилно и леснодостъпно решение за борба със замърсяването и подобряване на качеството на въздуха;
  • Отоплението на пропан-бутан е икономически по-изгодното решение;
  • Потреблението е според нуждите на домакинството;
  • При правилна експлоатация, домашните пропан-бутан инсталации са напълно безопасни. Екипът на Лайт Газ, заедно с нашия доверен партньор при изграждането на газови инсталации Газ Пойнт проучват внимателно локацията, на която ще бъде монтиран резервоарът, за да се гарантира неговата безопасна употреба.

Отопление на къща или вила с газ – какви са вариантите?


Динамиката и забързаното ежедневие на големия град подтикват все повече хора да инвестират в закупуването на къща или вила, което отново поставя всеки един от тях пред предизвикателството да избере оптималното, дългосрочно и икономически обосновано решение за отоплителна система.

Възможностите са много и разнообразни, но най-важното е да намерите решение, което е едновременно удобно, достъпно и с ниски разходи. Едно от най-съвременните и модерни решения за отопление в цял свят остава природният газ. В случай, че вашата къща или вила се намира на място, на което имате непосредствен достъп до газоразпределителна мрежа, то не се колебайте – това е вашето решение.

За съжаление, в България развитието на битовото газифициране се случва с много бавни темпове, като у нас газоразпределителната мрежа е около 10 пъти по-къса в сравнение със средните нива в другите европейски държави, което значително ограничава достъпа на българските домакинства до газоразпределителната мрежа.

Лесна и удобна алтернатива, при липса на достъп до газоразпределителна мрежа е използването на газов резервоар в двора, който ви осигурява същото качество на топлина, уют и комфорт в дома. Пропан-бутанът е алтернативният вариант за газификация, използван в почти цяла Европа, като неговото основно предимство, както посочихме по-рано, е възможността лесно да се транспортира дори и до най – отдалечените къщи и вили в малките населени места.

Инсталацията и експлоатацията на резервоара за пропан-бутан е напълно сигурно и безопасно. Различават се два основни вида резервоари – подземен и надземен, като капацитетът на резервоара се съобразява изцяло с приблизителната годишна консумация на домакинството.  

Ако не сте сигурни как да използвате енергията вкъщи максимално ефективно, безопасно и природосъобразно, то преминаването към пропан-бутанова отоплителна система е модерното и сигурно решение за вашия дом.


Защо да изберете Лайт Газ?


Освен бързата и надеждна доставка, както и компетентния екип с дългогодишен опит, Лайт Газ се отличава от повечето свои конкуренти по качеството на предлагания продукт. Нашите битови клиенти могат да се възползват от чист пропан, който се отличава като по-чисто и ефективно гориво от сместа пропан-бутан. За по-подробна информация, може да погледнете нашата фирмена техническа спецификация.

Разгледахме ползите и характеристиките на пропан-бутана, но не споменахме, че пропанът има високо октаново число, което го прави чудесен избор за отопление на дома и самостоятелни нагреватели, топла вода, готвене, охлаждане и други. Пропанът има и много по-ниска точка на кипене спрямо пропан-бутана, което го прави идеален избор за захранване на селскостопанско и индустриално оборудване на открито. От гледна точка на безопасност, ако се разлее или изпусне, не представлява заплаха за почвата, повърхностните или подземните води.

Ако вече имате газов резервоар и търсите доверен доставчик, който да ви снабдява с чист пропан, то Лайт Газ е вашия партньор. Може да се свържете с нашите експерти чрез формата ни за контакти тук или на телефон 0888 66 22 00, на който ще ви дадат повече информация свързана със своевременното пълнене на цистерните с газ на изгодна цена.